Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Клюєв ось-ось пустить американців на чорноморський шельф

Середа, 4 квітня 2007, 14:37

Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (УРП) на засіданні 3 квітня затвердила свій варіант УРП щодо розташованої у Чорному морі Прикерченської нафтогазоносної ділянки з інвестором Vanco International Limited (США).

"Сьогодні мені передадуть його на підпис", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, що очолює цю комісію.

За його словами, Україна пропонує Vanco закріпити в УРП пропорцію 50 на 50 під час розробки ділянки, і 60 на 40 - у процесі її подальшої експлуатації.

"Як ми тоді затвердили, так і буде на первісному етапі. Після цього 60 на 40. 60, звичайно, на користь України", - підкреслив Клюєв.

Реклама:

Vanco International, дочірня структура Vanco Energy Company, у квітні 2006 року перемогла в оголошеному урядом України конкурсі на право висновку УРП, видобуток якої буде вестися на Прикерченській нафтогазоносній ділянці, розташованій у Чорному морі.

Американська компанія в липні 2006 року направила міжвідомчій комісії свій проект УРП, що згодом кілька разів редагувався. Уряд України не влаштував запропонований Vanco документ, і в жовтні 2006 року він доручив Міжвідомчій комісії з організації укладення та виконання УРП підготувати свій варіант угоди. Комісія в лютому 2007 року ще продовжувала узгодження проекту УРП.

Загальна площа Прикерченської нафтогазоносної ділянки - 12,96 тис. кв. км, глибина моря в її межах - 70-2000 м. Щільність ресурсів вуглеводнів (Д+З2+З3), за попередніми оцінками, складає 30 тис. тонн умовного палива на 1 кв. км. Буріння на території ділянки не проводилося. Vanco Energy спеціалізується на геологічних та геофізичних дослідженнях перспективних ділянок морських шельфів, глибоководному бурінні, видобутку нафти та газу. Компанія є власником родовищ нафти та газу поблизу Африки та в інших регіонах.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!