Клюєв віддасть ПДВ нафтовим компаніям через пару місяців

Середа, 4 квітня 2007, 16:43 -

З метою попередження дефіциту пального на ринку України віце-прем’єр-міністр з питань ПЕК Андрій Клюєв доручив до кінця червня розрахуватися перед нафтовими компаніями із заборгованості по ПДВ.

Як повідомляє Коммєрсант-Украіна, найбільші нафтові компанії направили до Кабміну звернення, в яких заявили про те, що можуть зупинити переробку нафти на нафтопереробних заводах, що належать їм, якщо ДПАУ не погасить до кінця квітня заборгованість перед ними з ПДВ на загальну суму 276 млн. дол.

Вчора, 3 квітня, на екстреній нараді за участю представників Мінпаливенерго та Податкової (ДПАУ) віце-прем’єр-міністр Клюєв надіслав листа Мінфіну, Мінекономіки та ДПАУ, в якому повідомив, що якщо ПДВ не погасять до кінця червня, то ці відомства будуть відповідальні за можливий дефіцит на ринку пального.

Зокрема, в компанії "Татнафта-Україна" повідомили, що заборгованість з ПДВ - перед ними становить понад 157 млн. дол. і попередили про можливу зупинку Кременчуцького заводу вже на початку червня.

ВАТ "ТНК-ВР Менеджмент" держава заборгувала 64,4 млн. дол. ПДВ. Загальна заборгованість ДПАУ перед ВАТ "Галичина" та ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" становить 40 млн. дол. Ще 15 млн. дол., за інформацією Мінпаливенерго, ДПАУ винна компаніям "ЛУКОЙЛ-Україна" та "Альянс-Україна".

Реклама:

У прес-службах Клюєва, Мінекономіки та ДПАУ прокоментувати ситуацію не змогли.

Нагадаємо, Україна споживає близько 16 млн. т нафтопродуктів на рік, з них по 5 млн. т бензину і дизпалива та 6 млн. т мазуту. У країні працюють шість нафтопереробних заводів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: