Янукович не дасть розпустити парламент, хоча думає, що цього хочуть скрізь

Вівторок, 3 квітня 2007, 11:40

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що громадяни будь-якої держави завжди хочуть розпустити парламент, проте він і Конституція цього не дозволять, аби "не призупинити розвитку соціально-економічного стану країни".

"Якщо в будь якій країні, навіть в самій успішній, щороку запитувати у людей: чи хочуть вони переобрати парламент, то відповідь швидше за все буде позитивною, - сказав прем’р. - Потреба змін це природний стан кожного суспільного організму".

"Але на те є строй конституції, щоб це прагнення реалізувалось в рамках правового поля, тим самим не давши безвідповідальним політикам втягнути країну в стан хаосу та громадянського протистояння, - сказав Янукович. - Нажаль наша держава опинилася перед такою небезпекою".

Як наголосив прем’єр, єдиний спосіб уникнути її і спробувати виправити фатальну помилку президента дочекатися рішення конституційного суду, який має визнати, чи не визнати легітимність указу президента. До тих пір, за його словами, Верховна Рада і уряд мають працювати в звичайному режимі.

Реклама:

"І цьому не повинні чинитися жодної перешкоди, - сказав Янукович. - Програма дій виконавчої гілки влади в умовах політичної ситуації, що склалася, викладена в постанові, яка прийнята сьогодні вночі 3 квітня".

"Виступаючи з цієї трибуни, хочу щоб і нардепи, і громадяни України знали, ситуація під контролем. Ми зробимо все, щоб наслідки безвідповідального рішення про розпуск парламенту не призупинило розвитку соціально-економічного стану країни", - заявив Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!