Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Збори акціонерів НЗФ не відбулися

Четвер, 26 квітня 2007, 14:16

Збори акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.), намічені на 26 квітня, не відбулися через відсутність кворуму.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на підприємстві.

Коментуючи питання порядку денного, і, зокрема, збільшення статутного фонду підприємства, у промислово-фінансовому консорціумі (ПФК) "Придніпров’я" агентству повідомили, що "Придніпров’я" не було ініціатором питання про проведення додаткової емісії акцій і не скористалося своїм правом як акціонера НЗФ взяти участь у загальних зборах.

"Нікопольський завод феросплавів" - найбільше в Україні підприємство з виробництва силікомарганцю та феромарганцю.

Реклама:

ПФК "Придніпров’я" придбав 50%+1 акцію НЗФ у процесі приватизації. Підсумки продажу були оскаржені в суді, однак після довгих судових розглядів Верховний суд України 14 березня 2007 року скасував винесені в 2005 році судові рішення щодо незаконності приватизації.

На збори акціонерів НЗФ 26 квітня 2007 року виносилося, крім іншого, питання про збільшення статутного фонду компанії в 5,1 рази - до 387 млн. 884,495 тис. грн.

ПФК "Придніпров’я" контролюється корпорацією "Інтерпайп" (Дніпропетровськ), заснованою бізнесменом, народним депутатом Віктором Пінчуком. В даний час пов'язана з "Придніпров’ям" корпорація "Інтерпайп" контролює близько 73% акцій НЗФ. Понад 25% акцій контролюють компанії, пов'язані з "ПриватБанком" (Дніпропетровськ).

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!