Янукович без Казахстану нічого з нафтопроводом Одеса-Броди зробити не зможе

Середа, 25 квітня 2007, 12:23

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає неможливою реалізацію проекту нафтопроводу "Одеса-Броди-Гданськ" без участі Казахстану.

Про це він сказав в інтерв'ю польській газеті "Дзенник", розміщеному на офіційному Інтернет-сайті Кабміну.

"Без Казахстану цей проект не має жодних перспектив", - сказав Янукович.

Янукович додав, що доля цього проекту залежить не тільки від згоди брати участь у ньому Казахстану, а і від результатів домовленості і з іншими учасниками інших таких проектів, у тому числі, з Росією.

Реклама:

"Якщо вдасться досягти такої згоди і буде політична воля, рішення буде прийняте", - сказав він.

На думку прем'єра, Росія від реалізації цього проекту нічого не втратить, тому що стане його учасником, у тому числі, і як постачальник нафти, і присутність Росії на західних ринках ще збільшиться.

Він зазначив, що для реалізації цього проекту Україна вже зробила дуже багато, і тепер черга польської сторони приймати рішення.

Прем'єр вважає, що запланована на травень зустріч президентів Азербайджану, Казахстану, Грузії, Литви, Польщі і України дасть відповідь на запитання, чи є необхідні для реалізації проекту не менше 16 млн. тон нафти щорічно.

Як повідомлялося, Польща вважає потрібною згоду Азербайджану, Казахстану і Грузії для реалізації проекту "Одеса-Броди-Плоцьк".

"Українські новини"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!