Кільчицька вимагатиме заборонити торгівлю під мостами

Вівторок, 24 квітня 2007, 15:52

На найближчій сесії Київради, яка запланована на 26 квітня, заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька порушуватиме питання про заборону торгівлі під мостами в Києві.

Про це Кільчицька повідомила сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів про те, які заходи вживатимуться міською владою у зв`язку з вчорашньою великою пожежею біля станції метро "Шулявська", внаслідок чого сильно постраждав міст через проспект Перемоги, а також вхід у метро.

Кільчицька відзначила, що підприємці, які там торгують, мають всі необхідні дозволи і інші документи на оренду землі під мостом згідно з рішенням Київради від 2004 р. І доки Київрада не перегляне це рішення, торгівля і періодичні "розбори" там триватимуть.

"Там є рішення сесії, належним чином оформлена оренда землі і видані всі ліцензії. Після того, як там розгорнулася торгівля, етнічні "розбори" між представниками кавказьких національностей і африканських країн, скандали, хуліганські витівки по відношенню один до одного виникають постійно. Вони виникали і при старій владі", - повідомила Кільчицька.

Реклама:

І підтвердженням цього, за її словами, є документи, які є в управлінні торгівлі, керівництво якого працювало ще при старій владі.

"Зрозумівши, яку помилку зробили депутати, ухваливши рішення про дозвіл торгівлі під цим мостом, і про дозвіл на оренду землі, стара влада намагалася це рішення сесії скасувати і готувала документи", - сказала вона, водночас повідомивши, що сесія це не прийняла, тому що "жодне центрове місце в Києві без участі депутатів будь-яких скликань не обходилося".

Кільчицька повідомила, що два тижні тому написала доповідну записку на ім`я мера Леоніда Черновецького, і він дав відповідне доручення управлінню земельних ресурсів, управлінню торгівлі, щоб найближчої сесії питання підготувати і винести на розгляд.

"Але за процедурою на 26 квітня це не встигають винести. Але коли я у четвер докладатиму з іншого питання, я обов`язково зверну увагу депутатів, і зараз йдеться не тільки про цей міст, але й про міст у Святошині і ще в декількох місцях, де йде торгівля. На жаль, розігнати її, як ми це зробили на Хрещатику, цивілізованим або навіть нецивілізованим способом, неможливо без рішення Київради", - зазначила Кільчицька.

При цьому вона висловила надію, що кияни підтримають це рішення сесії, оскільки йдеться про їхнє життя і безпеку. А крім того, як зазначила Кільчицька, ремонт обгорілого моста здійснюватиметься за рахунок міського бюджету, а не за гроші підприємців.

"Природно, що всі турботи з ремонту моста ляжуть на місто, на "Київавтодор" і ті комунальні підприємства і управління, які займаються цими роботами. Ні від підприємців, ні від тих, хто там орендує землю, ми нічого не одержимо", - сказала вона, додавши, що ремонтні роботи необхідно починати проводити невідкладно, "вже сьогодні".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!