Семенюк "наїхала" на Верховний Суд за НЗФ і Пінчука

Понеділок, 23 квітня 2007, 12:47

Фонд держмайна заявляє про порушення з боку Верховного Суду при ухваленні рішення про скасування прийнятих у 2005 році судових рішень, що визнавали незаконною приватизацію і недійсними договори купівлі-продажу 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу ФДМ.

Так, 14 березня на засідання Верховного Суду щодо НЗФ не були допущені представники ФДМ і Генпрокуратури.

"Суд позбавив державу захисту. Не дав можливості представникам Генпрокуратури і Фонду захищати інтереси держави", - цитуються в повідомленні слова голови ФДМ Валентини Семенюк.

Реклама:

У повідомленні відзначається, що за чинним законодавством суд касаційної інстанції може розглядати справу в порядку письмового провадження, якщо жодна зі сторін не клопотала про свою участь у розгляді.

За даними ФДМ, усі сторони в справі заявили про бажання брати участь у розгляді, однак 14 березня розгляд справи відбувся без залучення представників сторін.

Крім того, якщо суд у рамках письмового провадження розглянув справу, то копія постанови або визначення відсилається сторонам у справі протягом 3 днів з моменту підписання документа судом.

"На сьогодні як у Фонді, так і в Генпрокуратурі будь-яке рішення по зазначеному приводу відсутній. При цьому представники сторін про існування такого рішення дізнаються із засобів масової інформації", - йдеться у повідомленні.

ФДМ звернувся до Верховного Суду з вимогою терміново надати постанову Верховного Суду від 14 березня, а також просить очолювану першим віце-прем'єром Миколою Азаровим антирейдерську комісію розглянути ситуацію з НЗФ на найближчому засіданні.

Як відомо, судова палата з адміністративних справ Верховного Суду скасувала винесені в 2005 році судові рішення, що визнавали незаконною приватизацію і недійсними договори купівлі-продажу 50%+1 акція НЗФ.

У травні 2003 року Фонд держмайна продав концерну "Придніпров'я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн. гривень.

26 серпня 2005 року Вищий господарський суд визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ, і "Придніпров'я" оскаржило це рішення у Верховному Суді, однак у січні 2006 року суд відмовив у її задоволенні.

"Придніпров'я" контролюється групою "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!