Яценюк сподівається вступити до СОТ до кінця року

Понеділок, 23 квітня 2007, 13:59

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сподівається, що Україна стане членом Світової організації торгівлі до кінця цього року.

Про це міністр повідомив під час виступу перед студентами і викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченко, передає "Дєло" з посиланням на УНІАН.

"Будемо сподіватися, що до кінця поточного року станеться диво - це майже буде як друге пришестя, коли Україна вступить до СОТ, оскільки на сьогодні 150 країн є членами СОТ, крім таких як Україна, Ірак, Іран, Афганістан, Таджикистан", - сказав міністр.

Яценюк нагадав, що процес вступу України до СОТ триває вже 14 років.

Реклама:

"Це вже парадокс, посміховище. За цей період часу я уже встиг завершити свій навчальний курс і два або три рази стати міністром" - додав він.

Він зазначив, що на сьогодні Україна завершила переговори за висновками протоколів про доступ на ринок товарів і послуг із усіма країнами – членами СОТ, крім Киргизії.

За словами Яценюка, перешкодою вступу України до СОТ є проблеми в прийнятті деяких законів, і ця проблема сьогодні пов'язана "з політичною турбулентністю" в Україні.

Серед основних причин, що негативно впливали на процес вступу України до СОТ, Яценюк назвав відсутність політичної волі, відсутність елементарних економічних знань та розуміння, що таке СОТ, внутрішньополітичний розбрат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!