Відшкодування ПДВ у Луганській області зросло у 2,3 рази

Понеділок, 23 квітня 2007, 14:23

З початку року підприємствам Луганської області відшкодували 400 млн. гривень ПДВ, що у 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Про це повідомив в інтерв’ю "Контрактам" голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов.

За його словами, за перший квартал підприємства області заявили до відшкодування 518,4 млн. грн. ПДВ, що у 1,7 рази більше, ніж за такий же період торік. 98% заявок надійшли від експортерів.

Найбільші суми були заявлені і відшкодовані підприємствам-виробникам — ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (274,4 млн. грн.; у 2006 р. — 56,5 млн. грн.), ЗАТ "Сєверодонецьке об’єднання "Азот" (60 млн. грн.; у 2006 р. — 20,3 млн. грн.).

Реклама:

Антипов зазначив, що при попередньому уряді багатьом підприємцям, насамперед металургам і хімікам, ПДВ відшкодовували несвоєчасно, що призводило до вимивання коштів підприємств. "Зараз ситуація більш-менш вирівнялась", — сказав він, відповідаючи на запитання, чи є перекіс при відшкодуванні ПДВ на користь підприємств Луганської області, про що заявляє опозиція.

Губернатор Львівської області Петро Олійник, у свою чергу, в інтерв’ю "Контрактам" заявив, що бізнес Галичини у питанні відшкодування ПДВ "почуває себе добре". "Відшкодування ПДВ нам вдається тримати в рамках закону", — констатував він, відзначивши, що є деякі локальні проблеми.

Олійник повідомив, що найбільш критичними за поверненням ПДВ для області були серпень-вересень минулого року.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!