Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Кінах заперечує розтрату коштів з резервного фонду

Понеділок, 23 квітня 2007, 15:11

Міністр економіки Анатолій Кінах спростовує звинувачення Кабінету Міністрів щодо навмисної розтрати коштів резервного фонду Державного бюджету з метою створення дефіциту фінансування позачергових виборів Верховної Ради.

Про це Кінах сказав журналістам у понеділок, повідомляють "Українські Новини".

Зокрема, він зазначив, що існує встановлена процедура витрачання коштів, які в першу чергу призначені для фінансування ліквідації наслідків екологічних, техногенних, природних катастроф, коли необхідно оперативно надати фінансову допомогу.

"Жодних відхилень від нормативної процедури немає... ніяких штучних підходів Кабмін не дозволяв, у тому числі і Міністерство економіки, і не дозволятиме", - сказав Кінах.

Реклама:

За його словами, за останній період Кабмін ухвалив ряд важливих рішень щодо виділення коштів з резервного фонду держбюджету на збереження державної території на острові Тузла, на допомогу південним регіонам України, що постраждали від урагану (Крим, Херсон, Миколаїв), а також на допомогу Севастополю для відновлення водопостачання.

Кінах підкреслив, що всі рішення щодо виділення коштів з резервного фонду держбюджету були техніко-економічно обґрунтовані.

Кінах не зміг уточнити, скільки на сьогодні залишилося коштів у резервному фонді держбюджету. Він лише зазначив, що їх залишилося значно менше, ніж 340 млн. гривень. Саме цю суму раніше називали як необхідну для проведення позачергових виборів парламенту.

Нагадаємо, раніше в Партії регіонів заявляли, що в резервному фонді немає коштів на вибори.

Раніше президент Віктор Ющенко, доручаючи Мінфіну профінансувати вибори Ради, оцінював потребу в 350 млн. гривень.

Пропозиції Кабміну про виділення коштів регіонам з резервного фонду Держбюджету вносить Мінекономіки за пропозицією місцевих влад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!