"Нафтогаз" сплачує борги до бюджету та лає Івченка

П'ятниця, 20 квітня 2007, 12:46

НАК "Нафтогаз України" завершила оформлення передачі до державного бюджету частини боргу, що виник "через зобов'язання щодо сплати податку на додану вартість у I кварталі 2006 року".

Станом на сьогодні компанія погасила 696,9 млн. грн. заборгованості перед державою.

Як повідомили в прес-службі "Нафтогазу", заборгованість виникла через поставлений, однак не оформлений належним чином природний газ.

"Колишнє керівництво компанії уникло процедури розмитнення газу, при виконанні якого виникають зобов'язання щодо сплати ПДВ. У результаті таких дій розмитнення газу, що надійшов до України в I кварталі 2006 року, почалося тільки цього року", - зазначили в компанії, додавши, що в зв'язку з цим у НАК з'явився борг перед державою в розмірі 1,5 млрд. грн.

Реклама:

Компанія "засуджує неефективний менеджмент колишнього керівництва, що залучило від іноземних інвесторів майже $2 млрд. кредитних коштів та ігнорувало виконання зобов'язань перед державою, що спричинило погіршення фінансового балансу "Нафтогазу" та накопичення мільярдних боргів".

На даний момент докладаються зусилля "для стабілізації нафтогазового комплексу України". Залишок боргу перед державою планується погасити вже до кінця поточного року.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!