Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

З вересня вугілля в Україні буде оцінюватись по-новому

Вівторок, 17 квітня 2007, 16:01

Міністерство вугільної промисловості має намір з вересня поточного року розпочати впровадження системи ціноутворення для вугілля на основі його теплотворної здатності.

Про це повідомив Українським Новинам заступник генерального директора державного підприємства "Вугілля України" Михайло Позигун.

З його слів, зараз триває узгодження з енергетиками формули визначення ціни вугільної продукції.

Позигун додав, що паливний баланс на 2007 рік уже складено з урахуванням нової системи ціноутворення.

Реклама:

Аналогічні системи ціноутворення вже діють у багатьох країнах.

Як повідомляло агентство, у листопаді 2006 Міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб висловлювався про доцільність введення системи ціноутворення для вугілля на основі теплотворної здатності після завершення опалювального сезону.

Кабінет Міністрів доручив Міністерству вугільної промисловості перейти на систему ціноутворення для вугілля на основі теплотворної здатності до грудня.

28 вересня 2006 прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Міністерству економіки й Міністерству вугільної промисловості, а також іншим контролюючим органам впровадити систему ціноутворення для вугілля на основі теплотворної здатності, тобто перевести розрахунки за відвантаження вугілля на склади теплоелектростанцій з тонн на гігакалорії.

На початку вересня 2006 Міністерство вугільної промисловості заявило про розробку системи ціноутворення для вугілля, основаної на порівняльній теплотворній здатності газу й вугілля.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!