За в'їзд до київського Гідропарку хочуть здирати 50 грн.

П'ятниця, 13 квітня 2007, 20:48

Дніпровська районна державна адміністрація в Києві ініціює введення плати за в'їзд автомобілів на територію ландшафтно-рекреаційного парку "Гідропарк" з 1 травня.

Про це повідомив представник райдержадміністрації, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Якщо вдасться з містом та балансоутримувачами парку погодити та прийняти рішення на сесії (Дніпровської райради) наприкінці квітня, то плануємо з травня запровадити цю плату", - сказала вона.

За її словами, ініціативу платного в'їзду до "Гідропарку" озвучив заступник голови Дніпровської райдержадміністрації, депутат райради Віктор Линник на засіданні колегії райдержадміністрації.

Реклама:

За словами представника, введення плати підштовхне городян користуватися метрополітеном, а не автомобілями для відвідування Гідропарку.

Таким чином, на її думку, покращиться екологічний стан парку і буде усунено несанкціоновану торгівлю.

Вона зазначила, що, за попередніми припущеннями, разова вартість в'їзду до Гідропарку може скласти 50 грн. для приватних автомобілів, 10 грн. для автомобілів, що обслуговують розташовані в парку підприємства, а для спецмашин (швидкої допомоги, міліції, пожежних) в'їзд залишиться безкоштовним.

Повноваження стягувати плату за в'їзд, на думку представника, райрада може покласти на комунальне підприємство "Дніпро-парксервіс".

Вона підкреслила, що остаточні суми плати будуть визначені в рішенні райради, якщо таке буде затверджене.

Директор "Дніпро-парксервіс" Вадим Телега повідомив, що зараз підприємство обслуговує 2 обладнаних шлагбаумами в'їзди до Гідропарку.

За його словами, ці шлагбауми обмежують в'їзд приватних автомобілів безпосередньо до зони відпочинку, а в'їзд спецмашин є безкоштовним та безперешкодним.

При цьому "Дніпро-парксервіс" видає пропуски на в'їзд у парк автомобілів, що обслуговують підприємства торгівлі та суспільного харчування на його території.

Сезонна плата (у залежності від сезону це квітень-жовтень) за пропуск складає 100 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!