Від політичної кризи найбільше постраждає Ахметов?

Четвер, 12 квітня 2007, 11:34

Народний депутат від Партії регіонів, почесний президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов першим програє від загострення політичної обстановки в Україні, пише всеукраїнський діловий щотижневик "Власть дєнєг".

На думку видання, для Ахметова найважливіше, на чию користь розв'яжеться політична ситуація.

"Крім підконтрольних активів, є ще й ставленики серед менеджерів державних підприємств (той же НАК "Енергокомпанія України"). Це, звичайно, не своє майно, але теж грошові потоки, і чималі. І важелі управління галузями, у яких працюють свої компанії (а виходить, можливість "утопити" конкурентів), - пише щотижневик.

"Власть дєнєг" нагадує, що "Метінвест-холдинг" Ахметова, так само, як і "Інтерпайп" Віктора Пінчука та шинний холдинг Костянтина Жеваго, найближчим часом збираються на IPO.

Реклама:

"Можна уявити, як "зрадіють" ці шановні люди, якщо закордонні портфельні інвестори не стануть купувати їхні папери. В кращому випадку олігархи відскіпаються не найвигіднішою ціною продажу акцій, у гіршому – змушені будуть скасувати публічні розміщення", – прогнозує видання.

Ахметов вклав чимало сил, енергії та грошей в імідж своєї бізнес-імперії. "І все це може піти прахом – адже заводи стоять на конкретній землі конкретної країни, яку "штормить". І це буде визначальним фактором для закордонних кредиторів при купівлі активів за кордоном", – пише "Власть дєнєг".

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!