Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Янукович заборгував шахтарям близько 50 млн. грн.

Четвер, 12 квітня 2007, 13:30

Профспілка працівників вугільної промисловості заявляє про непогашення Міністерством вугільної промисловості 49,4 млн. гривень заборгованості з заробітної плати перед співробітниками ліквідованих, збанкрутілих вугільних підприємств і таких підприємств, що закриваються.

Про це повідомив перший заступник голови профспілки працівників вугільної промисловості Валерій Мамченко.

З його слів, профспілки вважають за можливе погашення близько 20 млн. гривень заборгованості за рахунок реалізації споруд і обладнання підприємств, у яких ще залишилося майно, решту потрібно погасити за рахунок спецфонду держбюджету, однак цю проблему необхідно вирішувати на рівні Кабінету Міністрів, оскільки міністерство не може вирішити її самостійно.

"Ми не повинні нав'язувати своє рішення. Заборгованість створили не профспілки. Заборгованість створили підприємства й міністерство, і вони повинні вирішити це. Це їхня справа. Якщо вони не погашають заборгованість – вони порушують законодавство, тому виправляти це порушення повинні вони, а не профспілки", – сказав Мамченко.

Реклама:

Мамченко також повідомив, що Мінвуглепром затримав виплату частини заробітної плати працівникам працюючих підприємств за лютий.

"У нас є затримка на 1 місяць. Ми домовилися з міністром (Сергієм Тулубом), що ми будемо її скорочувати до 1 червня. На сьогодні це місячний фонд заробітної плати, це по галузі близько 500 млн. гривень", – сказав Мамченко.

Профспілка має намір обговорити з міністерством і керівниками підприємств питання погашення заборгованості з заробітної плати працівникам ліквідованих підприємств, своєчасну виплату заробітної плати, її підвищення й інші питання на 7 пленумі Центрального комітету профспілки у четвер, 12 квітня.

Як повідомляло агентство, у січні міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб прогнозував погашення заборгованості з зарплати в сумі 47 млн. гривень на шахтах, які перебувають у стадії ліквідації або санації, до квітня.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!