Білл Гейтс полетить до космосу

Четвер, 12 квітня 2007, 14:16

Найбагатша людина планети, керівник корпорації Microsoft Білл Гейтс збирається підкорити космос.

Причому в буквальному сенсі – він планує стати черговим космічним туристом, пише латвійське видання Telegraf.

Такою сенсаційною звісткою під час прямого зв'язку з Міжнародною космічною станицею (МКС) поділився командир екіпажу 15-ї експедиції Фьодор Юрчіхін, повідомив телеканал Вєсті.

"Чарльз Сімоні нам сказав, що Білл Гейтс теж хоче злітати в космос. Хтось зі службовців полетить із самим Біллом Гейтсом. Для мене, наприклад, це найбільша несподіванка в нашому польоті", – сказав Юрчіхін.

Реклама:

Нагадаємо, що Чарльз Сімоні, космічний турист, що прибув на МКС у минулий вівторок, є першим заступником керівника Microsoft.

Як заявив Сімоні, він вражений своїм перебуванням у космосі, і, за його словами, його "начальник теж хоче випробувати нові відчуття і відправитися в таку ж космічну подорож".

Зазначимо, що раніше представники компанії Space Adventures, що займається організацією польотів приватних осіб до космосу, говорили про те, що кандидатура наступного космонавта-туриста уже визначена.

Його ім'я не розголошується, відомо тільки, що це буде чоловік, громадянин США. Також раніше повідомлялося, що шостий космічний турист, можливо, зможе вийти у відкритий космос. Це буде окрема послуга, і ціна на політ у космос з виходом у безповітряний простір зросте.

Однак якщо цим туристом дійсно стане найбагатша людина планети, навряд чи підвищення видасться йому значним (зараз ціна космічного туру коливається від $20 до $23 млн.).

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!