Інтернет може поповнитись "фінансовим" доменом

Четвер, 12 квітня 2007, 18:19

Розробник програмного забезпечення для захисту від вірусів і вторгнень - компанія F-Secure запропонувала міжнародній корпорації з розподілу доменних імен (ICANN) створити домен ".safe", призначений спеціально для фінансових установ.

На думку компанії, це дозволить відгородити користувачів від шахраїв, що створюють в Інтернеті лжесайти відомих банків та фінансових компаній. Таким чином, кібер-злочинці шляхом обману довідуються в користувачів паролі та отримають доступ до їх банківських рахунків.

Як повідомляє прес-центр F-Secure, створювати сайти в "фінансовому" домені зможуть тільки перевірені фінустанови. Таким чином, користувачі зможуть бути упевнені, що заходять на ресурс реального банку, і безпечно здійснювати фінансові операції через Інтернет.

Представники компанії зазначають, що в окремій доменній зоні провайдерам та компаніям, що займаються інформаційною безпекою, буде простіше побудувати надійні захисні механізми.

Реклама:

Нагадаємо, раніше фахівці компанії Panda Software повідомляли, що на сьогодні практично не існує банку, що пропонує онлайн-послуги, які не були б уразливі для атак т.зв. банківських троянів. Віруси цього виду склали 20% усіх троянів, що були виявлені Panda Software у 2006 році.

Банківські трояни використовуються для перехоплення доступу до банківських сайтів та крадіжки інформації, що вводиться на цих сторінках.

Зокрема, це номера рахунків, кредитних карт, пін-коди та паролі. Після цього трояни відправляють отриману інформацію своєму творцеві, що може використовувати її для здійснення усіх видів злочинів – від крадіжки грошей до "підміни особистості".

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!