На ахметовському заводі бунт

Четвер, 12 квітня 2007, 20:28

16 квітня 2007 року робітники Свердловського машинобудівного заводу (місто Свердловськ, Луганська область) мають намір провести пікети, протестуючи проти того, що завод позбавили державних замовлень на ремонт шахтного устаткування.

У пікетах мають намір взяти участь близько 300 співробітників підприємства.

Голова Свердловської територіальної профспілкової організації працівників вугільної промисловості Віктор Рогочій повідомив, що раніше ремонт шахтного обладнання здійснювався за рахунок державних коштів.

Однак пізніше надійшло розпорядження про те, щоб фінансовані за рахунок державного бюджету замовлення розміщати на підприємствах державної форми власності. У результаті цього працівники машзаводу залишилися без роботи.

Реклама:

"У нас п'ять шахт і ще цілий ряд підприємств, що мають потребу в послугах машинобудівників. Ми увесь час там розташовувати замовлення, а тепер ми не маємо такої можливості, а тисячі людей залишилося без роботи", - резюмував профспілковий керівник.

Нагадаємо, що з аналогічними вимогами працівники машзаводу уже виступили з аналогічними вимогами. Тоді близько 250 робочі підприємства пройшли пішим ходом через усе місто від свого підприємства до адміністративного будинку державного підприємства "Свердловантрацит".

ВАТ "Свердловський машинобудівний завод" робить механізовані кріплення, навісне обладнання, запасні частини для гірничо-шахтного обладнання.

Також завод здійснює капітальний ремонт гірничо-шахтного обладнання. Входить до групи System Capital Management. Власником 50% +1 акцій є ВАТ "Дружковский машинобудівний завод", що також входить до групи System Capital Management народного депутата Ріната Ахметова.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!