Прокуратура вимагає оштрафувати завод Ахметова за отруєння води й повітря

Середа, 11 квітня 2007, 13:56 -

За результатами перевірки дотримання природоохоронного законодавства Донецька міжрайонна природоохоронна прокуратура направила в Господарський суд області позови до двох великих промислових підприємств регіону.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, під час перевірки дотримання законодавства про охорону атмосферного повітря було виявлено, що ВАТ "Донцемент" (Амвросієвський район) здійснювало викид оксиду азоту в концентрації, що перевищує норму.

Під час перевірки ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (м. Єнакієве) було зафіксовано самовільне скидання забруднюючих речовин у ріку Булавин шляхом дренажу через дамбу відстійника сірчистих вод.

Донецьким міжрайонним природоохоронним прокурором в інтересах держави (в особі Амвросієвської районної та Єнакіївської міської рад) у Господарський суд області подані позовні заяви про стягнення з названих промислових підприємств більше 260 тис. грн. й 640 тис. грн. відповідно.

Реклама:

Як відомо, "Єнакіївський металургійний завод" належить компанії СКМ, власником якої є український бізнесмен і народний депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: