В "Нафтогазі" вирішили, як бурити в Єгипті

Середа, 11 квітня 2007, 15:00

НАК "Нафтогаз" затвердила робочу програму з розвідки та розробки блоку Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shаwіsh East) у Західній пустелі Єгипту.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу" у середу, передає "Дєло" з посиланням на "Українські новини".

Робоча програма була розроблена та затверджена після підписання 13 грудня 2006 року концесійної угоди між Єгиптом, НАК "Нафтогазом" та Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією (ЄГНК) на пошук, розвідку та розробку родовищ нафти і газу на східній території Алам Ель Шавіш.

За результатами виконання запланованих робіт будуть підготовлені вихідні дані для складання проектів на будівництво розвідувальних свердловин та структур під пошукове буріння з перспективними ресурсами нафти 359,4 млн. т.

Реклама:

"Укладення угоди та теперішнє затвердження робочої програми є значним успіхом НАК "Нафтогазу", який у боротьбі зі світовими лідерами нафтогазової промисловості, а саме Arabіan (Саудівська Аравія), Apache (США), Santos (Австралія) та Sіpetrol (Чилі), вперше здобув перемогу у відкритому міжнародному тендері на розвідку та розробку родовищ нафти та газу", - сказано в повідомленні прес-служби.

Компанія реалізує проект з видобутку вуглеводнів у Єгипті в рамках державної програми диверсифікованості джерел поставок вуглеводнів до України.

Проект дозволить Україні вийти в сегмент видобутку нафти та газу Північної Африки.

НАК "Нафтогаз України" та Єгипетська генеральна нафтова корпорація (ЄГНК) 13 грудня 2006 року підписали концесійну угоду на пошук, розвідку і розробку родовищ нафти та газу на східній території блоку Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish East) у Західній пустелі Єгипту.

Загальна площа блоку Alam El Shawish East складає понад 900 кв. км.

Термін дії концесійної угоди - 27 років, з них першочерговий період розвідки - 3 роки, розрахунковий період окупності проекту - 5,5 років.

У червні 2005 року "Нафтогаз" виграв міжнародний тендер на розвідку, розробку та видобуток нафти і газу на блоці Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish East) у Єгипті.

"Нафтогаз" є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу та найбільшим добувачем нафти в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!