Костусєв порушив справу проти "Імексбанку" і попереджає усі банки

Середа, 11 квітня 2007, 17:22 -

Антимонопольний комітет порушив справу проти АКБ "Імексбанк" (м. Одеса) за подання інформації в неповному обсязі у встановлений термін.

Розгляд цієї справи покликаний усунути перепони, які виникли при проведенні дослідження соціально вагомого ринку, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зараз Комітет проводить поглиблене дослідження ринку споживчого кредитування на предмет дотримання вимог конкурентного законодавства в банківському секторі економіки.

Проте деякі банки, посилаючись на надумані підстави, інколи своєчасно не надають повної інформації про свою діяльність навіть на запити компетентних органів. Фактично ці установи стримують проведення дослідження, не усвідомлюючи необхідності виконання Комітетом покладених на нього законодавством завдань.

Реклама:

За такі дії законодавство передбачає відповідальність, зокрема, штраф до 1% річного доходу. Це може складати мільйони гривень для банківських установ.

"Ми радимо банкам уважно ставитися до запитів Антимонопольного комітету та відповідально будувати стосунки з органами влади", - наголосив голова комітету Олексій Костусєв.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: