Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

На польську верф претендували євреї та ІСД, а дістанеться вона арабському еміру

Понеділок, 5 березня 2007, 16:48

Польську суднобудівну верф у Гданську Stoczniu Gdansk має намір придбати кувейтська компанія, яка належить пануючій в цій арабській країні династії Аль-Сабах.

"Через місяць делегація верфі в Гданську на чолі із прем'єр-міністром Польщі Ярославом Качиньським їде до еміра на переговори", - пише польська Gazeta Gospodarka.

Нагадаємо, що раніше серед претендентів на придбання акцій Гданської судноверфі називали одну ізраїльську фірму й українську - "Індустріальний союз Донбасу".

Як говориться в статті, деталі придбання й назва компанії поки не розголошуються, але, як довідалася газета, кувейтська компанія хоче повністю купити кораблебудівний завод у Гданську й виробляти на ньому в основному танкери для нафти.

Реклама:

Донедавна здавалося, пише газета, що ближче всього до купівлі Гданської верфі перебуває український "Індустріальний союз Донбасу".

На початку січня він купив за 5 млн. злотих 4,8% акцій верфі. Через кілька днів голова дочірньої фірми ISD Polska Костянтин Литвинов оголосив, що українці мають намір придбати контрольний пакет Гданської судноверфі.

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" володіє, управляє, і контролює значне число різнопрофільних підприємств в Україні й інших країнах. Підприємства чорної металургії й важкого машинобудування становлять основу корпорації. ІСД є холдингом, у структуру якого входять більше 40 промислових компаній в Україні й інших країнах.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!