США хоче, щоб Україна та Росія вступили до СОТ швидше

П'ятниця, 30 березня 2007, 11:43

Міністр торгівлі США Карлос Гутіеррес має намір закликати Росію та Україну до більш швидкого вступу до СОТ під час свого візиту до цих країн наступного тижня.

Про це повідомило Міністерство торгівлі США.

"Я маю намір зустрітися з членами уряду, лідерами бізнесу та представниками громадськості в Росії та в Україні з метою довідатися, що вони роблять для забезпечення економічного зростання та ефективного управління в цій важливій частині світу", - сказано в заяві Гутіерреса.

Як пише американське видання The Washington Post, США уклали двосторонні угоди про умови вступу до СОТ з обома країнами. Однак, як Москва, так і Київ тепер повинні підписати заключну угоду з усіма членами СОТ, оскільки дана угода зможе привести їхні торговельні системи у відповідність до міжнародних норм.

Реклама:

Газета зазначає, що на багатосторонніх переговорах щодо вступу до СОТ США наполягають, щоб Росія вжила більш рішучих заходів у боротьбі з піратством та незаконним копіюванням американських фільмів, музики, програмного забезпечення та іншої продукції.

Як повідомили в Міністерстві торгівлі США, Гутіеррес також підніме питання щодо законопроекту, котрий вводить обмеження іноземних інвестицій у "стратегічні" галузі промисловості, у такі як енергетика, аерокосмічна і транспортна галузі.

У статті говориться, що під час перебування Гутіерреса в Москві з понеділка по середу, він також хоче обговорити і питання про надання американським експортерам можливості продавати товари російському державному секторові, "який значно зріс за час правління Владіміра Путіна".

Що ж стосується України, то колишній генеральний директор компанії Kellogg Co., під час свого візиту в Київ, має намір закликати українських лідерів до більш активних дій щодо захисту інтелектуальної власності і відкрити український ринок для іноземної конкуренції. За інформацією міністерства, Гутіеррес буде знаходитися в Києві з середи по четвер.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!