"АвтоКрАЗ" оскаржить крадіжку "Луганськтепловозу"

П'ятниця, 30 березня 2007, 17:30 -

Холдингова компанія "АвтоКрАЗ" має намір у судовому порядку оскаржити дії Фонду державного майна (ФДМ) у частині проведення конкурсу з продажу 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

"Всупереч твердженням... про проведення відкритих торгів із продажу пакету акцій підприємства та обіцянкам дотримуватись прозорості процедури, державне майно було продано при штучному обмеженні числа учасників конкурсу", - повідомили у прес-службі "АвтоКрАЗ".

Зокрема, на думку "АвтоКрАЗу", допуск до конкурсу лише двох російських компаній - ВАТ "Деміховський машинобудівний завод" і ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод", які входять до складу російського "Трансмашхолдінгу", свідчить про відсутність конкуренції між підприємствами.

"Українських же інвесторів, у тому числі "АвтоКрАЗ" і підприємства групи "Приват", ФДМ до торгів не допустив, посилаючись на додаткові умови конкурсу. При цьому ФДМ залишив без розгляду пропозицію Спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації про висунення додаткових умов проведення конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу", - зазначили у прес-службі.

Реклама:

У компанії додали, що потенційні учасники конкурсу "не були навіть сповіщені про його поновлення". "Допустивши ряд нормативних і процедурних порушень, ФДМ по суті забезпечив протизаконну передачу 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз" визначеному покупцеві, штучно обмеживши число учасників приватизаційного конкурсу, а також потенційний попит.

Внаслідок протизаконних дій ФДМ були порушені права українських інвесторів, а держава не змогла одержати максимальну вигоду від реалізації приналежної йому власності", - вважає "АвтоКрАЗ".

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: