У Китаї відродили британський Rover

Вівторок, 27 березня 2007, 19:25

Після дворічної перерви відновилося виробництво автомобілів MG Rover. Правда компанія Nanjing Automobile - новий власник бренду - тепер збирає їх не у Великобританії, а на сході Китаю.

"Сьогодні ми почали виробництво автомобілів серії MG7 і спортивного автомобіля MG TF", - заявив у вівторок топ-менеджер Nanjing Automobile Дзан Цsнь. За його словами, вартість машин складатиvt від 23 тисяч до 51 тисячі доларів.

Компанія заявляє, що має намір продавати автомобілі у всьому світі. Однак спостерігачі вважають, що основним ринком Nanjing Automobile усе-таки стане Китай, де попит збільшується на 10 млн. автомобілів у рік. .

Реклама:

До 2000 року компанія MG Rover входила в концерн BMW. Однак німці не змогли врятувати британський підрозділ, що стрімко втрачає ринок, і за символічні 10 фунтів продали його Phoenix Venture Holdings, зберігши за собою права на випуск автомобілів під брендами Rover та Mini.

Новий власник концерну виправити ситуацію теж не зміг. Наприкінці березня 2005 року завод MG Rover зупинився, Phoenix Venture Holdings оголосила про банкрутство, і суд призначив зовнішнім керівником компанію PricewaterhouseCoopers.

До того моменту MG Rover заборгував кредиторам 1,4 млрд. фунтів (2,8 млрд. доларів) та звільнив близько 5 тисяч робітників свого основного заводу в Бірмінгемі.

Pw оголосила про продаж MG Rover. Перемогу в торгах отримала китайська державна компанія Nanjing Automobile, запропонувавши за бренд та виробничі активи компанії 87 млн. доларів. Виробництво автомобілів було перевезене в Китай.

Nanjing Automobile планує робити 200 тисяч автомобілів у рік. Найближчим часом керівництво компанії має намір продати до 50% акцій стороннім інвесторам, щоб зібрати 300 млн. доларів на розширення виробничих потужностей.

"Бі-Бі-Сі Росія"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!