Сьому добу під донецьким пенсійним фондом голодують "чорнобильці"

Понеділок, 26 березня 2007, 12:31

Сьома добу продовжується акція протесту у формі голодування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС під будинком донецького обласного Пенсійного фонду.

Як повідомив член ініціативної групи Олександр Пучков, у понеділок кількість голодуючих повинна збільшитися, передає "Остров".

"Приїжджали "чорнобильці" з інших міст, поїхали привозити намети, теплі речі і сказали, що з цього дня будуть з нами голодувати", - відзначив Пучков.

Рівень медичного обслуговування в учасників акції дорікань не викликає.

"У суботу була медсестра, а в неділю чергувала швидка допомога. Обслуговування на належному рівні. У суботу в нас було до семи звернень до медиків. Були гіпертонічні кризи та високий тиск", - сказав Пучков.

Сам він у суботу знепритомнів, але після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовився.

Реклама:

"Лікарі заявили, що є ознаки голодування", - підкреслюють "чорнобильці".

Поки питання про перерахунок "чорнобильських" пенсій залишається невирішеним.

"Зустрічалися з керівництвом Пенсійного фонду – усі чекають вказівок Кабміну. А Кабмін у суботу, неділю відпочивав. Обіцяють, що у вівторок, середу наше питання буде вирішено", - говорять учасники протесту.

Нагадаємо, що 20 березня 12 "чорнобильців" оголосили голодування. Учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС склали заяву на адресу губернатора Донецької області Володимира Логвиненко, на адресу начальника головного управління Пенсійного фонду Донецької області Геннадія Якименко та мера міста Донецька Олександра Лук'янченко.

У заяві сказано, що у зв'язку з тим, що головне управління Пенсійного фонду в Донецькій області та його органи на місцях навідріз відмовилися виконувати вимоги норм Закону України №796 та його змінами від 05.10.2006 року №231-V зокрема перерахунків раніше призначених пенсій по інвалідності учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС", учасники-ліквідатори оголошують безстрокове голодування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!