Кінах хоче укласти з Росією угоду про "ненапад" на шляху до СОТ

П'ятниця, 23 березня 2007, 16:36

Міністерство економіки ініціює укладання з Росією угоди про взаємні гарантії економічного неперешкоджання вступу до Світової організації торгівлі.

Про це заявив у п’ятницю на прес-конференції в Києві міністр економіки Анатолій Кінах.

Він зазначив, що як Україні, так і Росії необхідний вступ до СОТ, але дуже важливо, аби при цьому не створювалися штучні економічні перешкоди кожній з країн.

"Дуже важливо, щоб це трапилося (вступ Росії та України до СОТ), але не менш важливо, щоб вступ до СОТ не погіршував умови двосторонніх домовленостей між Україною і Росією. Щоб факт вступу до СОТ тієї або іншої країни не створив якихось штучних бар`єрів між нашими державами", - сказав міністр.

Реклама:

Кінах зазначив, що можливість підписання такої угоди обговорюватиметься в рамках зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі РФ Гєрманом Грєфом на початку квітня.

Кінах нагадав, що така ідея виникла ще в 2001 році, коли він очолював український уряд.

"Я говоритиму з моїм колегою - міністром економіки Росії Грєфом. Буквально найближчим часом ми, цілком можливо - на початку квітня, зустрінемося на одному із заходів", - сказав він.

Довідка.

Україна завершила переговори зі всіма членами Робочої групи СОТ, окрім Киргизстану (підписання планується найближчим часом), підписавши 49 протоколів про взаємний доступ на ринки товарів і послуг.

Україна намагається вступити до СОТ з 1993 року.

У 2005-2006 роках Верховна Рада прийняла 38 законодавчих актів, необхідних для вступу до СОТ.

Україна прогнозує вступити до СОТ влітку цього року.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!