Вплив спекулянтів на ціну нерухомості несуттєвий - експерти

П'ятниця, 23 березня 2007, 20:10

Останнім часом говорять про те, що одна з основних причин постійного підвищення цін - присутність на ринку нерухомості спекулятивного капіталу: від 30 до 60% нових квартир купується з метою подальшого перепродажу.

Про це повідомили в будівельній компанії "Міськжитлобуд".

На думку експертів компанії, спекулянти з'являються тоді, коли на ринку можна купити дешевше і продати дорожче. Очевидно, якщо є спекулянти, виходить, у них є можливість заробити на перепродажі і можна зробити висновок про те, що цінам є куди рости.

Коли на ринку не буде спекулянтів, можна буде говорити про те, що ринок вирівнюється і є співвідношення між попитом та пропозицією. Та і називати їх спекулянтами не варто, це застарілий термін, це люди у яких є вільні кошти, що вимагають вкладень і збільшень.

Реклама:

Інвестори, які заробляють на продажі квартир, вкладають кошти на етапі котловану і відразу після здачі будинку квартиру продають, вони не тримають квартири в зданих будинках.

Вплив спекулятивного капіталу на ціну несуттєвий, можна простежити, що тільки 5-15% квартир, які купуються, призначені для перепродажу.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!