Янукович визначився, як буде об'єднувати атомників. Головний - Деркач

Середа, 21 березня 2007, 16:30

Уряд затвердив статут створюваного державного концерну "Укратомпром", що об'єднає підприємства атомно-промислового комплексу країни.

Документ закріплений постановою Кабінету міністрів від 14 березня.

Цією же постановою закріплене призначення генеральним директором "Укратомпрома" президента національної атомної енергогенеруючою компанії (НАЕК) "Енергоатом" Андрія Деркача, що буде сполучати ці дві посади.

Кабінет міністрів доручив Міністерству палива та енергетики, Міністерству промислової політики та іншим органам виконавчої влади забезпечити формування статутного фонду концерну, а також у двомісячний термін внести відповідні зміни в статути учасників об'єднання.

Реклама:

Уряд своєю постановою зняв з "Енергоатома" повноваження з управління поточною діяльністю "Укратомпрому", що були покладені на НАЕК раніше.

"Енергоатом" буде представляти інтереси концерну та його учасників у відносинах з органами державної влади, підприємствами та організаціями в питаннях виробничої, фінансово-господарської, інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та науково-технічного розвитку.

Постанову про створення "Укратомпрому" уряд прийняв в грудні 2006 року, затвердивши перелік підприємств, що ввійдуть до складу об'єднання.

Учасниками концерну, крім "Енергоатому", стануть ВАТ "Турбоатом", держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", дирекція підприємства, що будується на базі "Новоконстантинівського родовища уранових руд", "Смоли", "Дніпровський завод прецизійних труб", а також Український науково-дослідний і проектно-розвідницький інститут промислової технології.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!