Рада прийняла закон про земельний кадастр

Вівторок, 20 березня 2007, 13:18

Закон у вівторок підтримали 240 з 251 депутатів, що зареєструвалися в залі.

Закон встановлює правові, економічні та організаційні основи діяльності в сфері державного земельного кадастру з метою інформаційного забезпечення управління земельними ресурсами та використання його даних.

Згідно закону, державний земельний кадастр - це єдина державна система даних і документів, що містить дані про земельні ділянки, їхній правовий режим, а також дані про оцінку земель, їхню кількісну та якісну характеристики, поділ між власниками та користувачами, у тому числі орендарями земельних ділянок.

Об'єктами державного земельного кадастру є територія України, територія адміністративно-територіальних одиниць, територіальні зони, кадастрові зони, земельні ділянки.

Реклама:

Законом визначаються: принципи ведення і цілі державного земельного кадастру, повноваження органів державної влади й органів місцевого самоврядування в сфері державного земельного кадастру, організація державного земельного кадастру, порядок ведення державного земельного кадастру і земельно-кадастрової документації, зведення і документи державного земельного кадастру і земельно-кадастрової документації.

Законопроектом установлено, що державний земельний кадастр містить дані та документи, затверджені у встановленому порядку, про земельні ділянки незалежно від форми власності та цільового призначення.

Власники і користувачі, у тому числі орендарі земельних ділянок, при проведенні земельно-кадастрових робіт зобов'язані забезпечувати доступ виконавцям цих робіт до земельних ділянок, на яких проводяться ці роботи.

Земельно-кадастрові роботи здійснюються на підставі: рішень відповідних органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування, договорів між юридичними або фізичними особами (власниками або користувачами, у тому числі орендарями земельних ділянок) і виконавцями земельно-кадастрових робіт, судових рішень.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!