Третьяков схвалює приватизацію "Укртелекому"

Понеділок, 19 березня 2007, 16:34

Коли "нашоукраїнці" прийшли до влади, "Укртелеком" уже був у критичному стані.

Про це заявив народний депутат Олександр Третьяков і звернув увагу на те, що підприємство отримало ліцензію на надання послуг мобільного зв'язку саме в той час, коли він очолював наглядацьку раду.

Депутат також нагадав, що він зміг вивести прибуток "Укртелекому" у 600 млн. грн. за підсумками 2005 року, а 2006 рік для "Укртелекому", за наявною інформацією, "закінчився зі збитками, тобто гіршими показниками".

Як повідомили в прес-службі "Нашої України", Третьяков не виключає, що ринкову вартість підприємства знижують ті, хто зацікавлений у його купівлі.

Реклама:

Парламентарій завірив, що він не проти приватизації "Укртелекому", але як перший лот, на його думку, необхідно виставляти не 1%, "як це хоче зробити уряд", а мінімум 20%.

"І продавати акції "Укртелекому" потрібно на міжнародній фондовій біржі (підприємство до цього готове), а не на конкурсі-аукціоні, до якого готується Фонд держмайна. Інакше продаж 1% акцій "Укртелекому" виллється в рейдерство", - зазначив Третьяков.

"Великі гравці, з огляду на особливості нашого інвестиційного клімату, навряд чи підуть на купівлю незначного пакету. Разом з тим, SCM уже заявила про готовність взяти участь у конкурсі", - сказав він.

Дійсною метою покупців депутат бачить вплив на призначення правління "Укртелекому".

"Разом з тим, продавши 20% акцій, держава, по-перше, отримала би об'єктивну інформацію про ринкову вартість підприємства і вирішило б, як його продавати - далі на біржі або конкурсі", - підкреслив Третьяков.

На питання, скільки може коштувати "Укртелеком", Третьяков відповів: від 0,5 до 1 млрд. грн. З огляду на таку величезну розбіжність в оцінках аудиторів, парламентарій відзначає, що акції підприємства потрібно продавати на біржі. Але, у будь-якому випадку, затягування з продажем "Укртелекому" знижує його ринкову вартість.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!