Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Українські хіміки хочуть продатися "Газпрому"

Понеділок, 12 березня 2007, 18:02

Російське ВАТ "Газпром" було б "ідеальним інвестором" для підприємств українського хімпрому, вважає президент Союзу хіміків України Олексій Голубов.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, повідомляє proUA.

Таким чином, Голубов відреагував на заяву віце-прем'єра Андрія Клюєва про те, що проблеми вітчизняних хіміків можуть бути вирішені шляхом перерозподілу активів.

"Ідеальним інвестором для хіміків є "Газпром". Якщо прийдуть інвестори, які мають газ, а завтра посваряться з "Газпромом", як "Ітера", і втратяться цього ресурсу, нічого доброго хімпрому вони не принесуть", - сказав Голубов.

Реклама:

За його словами, стабільні поставки газу за прийнятними цінами - головне, що дозволить українському хімпрому витримати зростаючу конкуренцію на зовнішніх ринках.

При цьому президент Союзу хіміків підкреслив, що хіміки бажають бачити в ролі власника саме "Газпром".

"Якщо RosUkrEnergo виявить бажання придбати активи українських хімічних підприємств, повинна бути досягнута хоча б десятирічна домовленість із "Газпромом", що газ для хіміків буде коштувати стільки ж, скільки для підприємств Росії (до 2013 року це 125 дол. за тис. кубів). Тоді має сенс продаватися такому інвестору", - сказав він, відзначивши, що важливо також, щоб інвестор запропонував ефективну інвестпрограму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!