Тимошенко в Америці домовляється про гарячу воду

Четвер, 1 березня 2007, 16:24

США можуть надати Україні масштабну підтримку в соціальних проектах при реформуванні комунального сектора.

Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила журналістам у Вашингтоні.

За її словами, вона мала зустріч з одним із керівників програми "Виклики тисячоліття", що працює в США. За словами Тимошенко, програма має унікальні за своїм обсягом фонди для соціальних програм у багатьох країнах світу. Лідер БЮТ висловила думку, що ця програма на грантовій основі могла б діяти і в Україні.

"Це може бути повномасштабна програма по переоснащенню, модернізації та реконструкції комунальних мереж в Україні", - сказала вона.

Реклама:

Зокрема, це може стосуватись, за її словами, "теплопостачання та гарячої води".

"Ми говорили. Про можливість виділення грантів у великих обсягах, з тим, щоб при реформуванні комунального сектора в країні тягар цих реформ взяла на себе держава, а не люди, прості громадяни", - повідомила Тимошенко.

За її словами, "відразу після повернення до України ми починаємо створювати робочу групу під егідою Президента, з тим, щоб якнайшвидше започаткувати програму".

Тимошенко уточнила, що йдеться про "дуже серйозні кошти", для прикладу згадавши, що нещодавно таку програму було реалізовано в одній із африканських країн, значно меншої за Україну.

"Йшлося про півмільярда доларів, отже в Україні це може бути ще масштабніший проект", - сказала вона.

Впродовж першого дня свого візиту до США Тимошенко виступила у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень, зустрілась з керівництвом Національного демократичного інституту, зокрема, з керівником НДІ, колишнім Державним секретарем США Мадлен Олбрайт, а також з президентом компанії Vanco Energy Company, яка працює в Україні, Джином Ван Дайком.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!