Мололдіжні житлові кредити виявились непотрібними

Середа, 7 лютого 2007, 09:30 -

У 2006 році було видано 646 молодіжних житлових кредитів, що є мінімальним показником за увесь час роботи Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава Держфонду Валерій Омельчук у вівторок.

"Це був найнижчий показник за увесь час роботи Держфонду ", - сказав він.

Глава Держфонду також повідомив, що по програмі часткової компенсації процентної ставки іпотечних кредитів комерційних банків у 2006 році не було видано жодного кредиту.

За оцінкою Омельчука, така ситуація склалася "через стрімке зростання цін на житло". "Ми дістаємо кошти з бюджету, але через ріст цін на житло кількість кредитних договорів знижується", - сказав він.

Реклама:

Омельчук повідомив, що Держфонд одержав підтвердження, що заборгованість по програмі часткової компенсації в розмірі 19,4 млн грн, що сформувалася на кінець 2006 року визнана державним боргом, що дозволить виплатити її позичальникам. У той же час, він відзначив, що на сьогодні не визначено, з яких джерел вона буде погашатися.

"Якщо погашати цю заборгованість з поточних надходжень, програма часткової компенсації розвиватися не зможе", - сказав глава Держфонду.

У той же час, Омельчук відзначив, що Держфонд одержав підтримку депутатів і сподівається на внесення змін у держбюджет-2007, які "дозволять збільшити обсяги фінансування програми часткової компенсації на суму заборгованості".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: