Коломойський зібрався продавати "Дніпроазот"

Четвер, 22 лютого 2007, 11:57

Група "Приват" може найближчим часом продати свій основний хімічний актив - компанію "Дніпроазот", допускають інвестиційні аналітики.

За їх даними, інвестиційні компанії "Конкорд Капітал" та "Трійка Діалог Україна" рекомендували своїм клієнтам продавати акції "Дніпроазоту", оскільки допускають, що основний акціонер підприємства - група "Приват" - має намір продати свою частку в ньому.

До такого висновку вони прийшли, виходячи з того, що "Приват" у даний момент інтенсивно скуповує акції "Дніпроазоту", які перебувають у вільному обігу.

Причиною продажу "Приватом" свого основного хімічного активу, швидше за все, є труднощі з поставкою газу на "Дніпроазот", викликані ростом цін на нього.

Реклама:

Інвестиційні аналітики потенційним покупцем "Дніпроазоту"” називають компанію "РосУкрЕнерго", нагадуючи, що її власник Дмитро Фірташ уже володіє в Україні потужним хімічним підприємством "Рівнеазот".

"Зараз основний претендент на всі хімічні підприємства в Україні - основний постачальник газу, RosUkrEnergo", - погоджується віце-президент Асоціації хімічних підприємств України Дмитро Лепеш.

За попередніми оцінками, вартість "Дніпроазоту" може скласти 140-200 млн. дол.
"Дніпроазот" входить у п'ятірку найбільших хімічних підприємств України, спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди та хлору.

Чистий виторг підприємства в 2005 р. склала 189,1 млн. дол. Частка газу в собівартості продукції "Дніпроазоту" становить приблизно 40%.

У вільному обігу на фондовому ринку перебуває 10% акцій "Дніпроазоту". 85% акцій хімічного підприємства контролює група "Приват", ще 4% належать іншим акціонерам.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!