Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Шахтарські лідери вимагають від ПРУ "твердості" у розмовах з Кабміном

П'ятниця, 16 лютого 2007, 13:16

Заборгованість по зарплаті на шахтах, що відносяться до сфери управління Міністерства вугільної промисловості, становить 49,4 млн. грн.

Про це мова йшла на Всеукраїнській нараді голів первинних профспілкових організацій підприємств вугільної промисловості, яка відбулася 15 лютого 2007 року в Донецьку, повідомляє прес-служба Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості.

Як відзначається в повідомленні, незважаючи на те, що в минулому році було погашено заборгованість по зарплаті на більшості вуглевидобувних підприємств галузі, результати проведеної Мінвуглепромом інвентаризації показали, що на шахтах вона становить у цей час 49,4 млн. грн.

За даними профспілки, крім документально зафіксованої заборгованості є й прихована заборгованість по зарплаті у вигляді невиплачених вчасно сум відпускних і так далі.

Реклама:

Також профспілка звернула увагу на те, що через мізерність зарплати галузь уже зштовхнулася з гострою недостачею фахівців.

"На сьогоднішній день тільки в 5% працюючих підприємств галузі тарифні ставки, з яких нараховується зарплата, відповідають законодавчо встановленому рівню (400 грн.), а майже половина працівників мають тарифні ставки, розраховані з розміру мінімальної зарплати всього 262 грн. і нижче", - говориться в повідомленні прес-служби.

У зв'язку із цим, профспілкові лідери підприємств галузі зажадали від керівництва Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості України "самої твердої позиції при переговорах з міністерством й урядом по підвищенню рівня тарифних ставок трудящим галузі".

Нагадаємо, що Профспілка працівників вугільної промисловості, від якого вимагають зайняти "саму тверду позицію при переговорах з урядом" очолює народний депутат Віктор Турманов - член фракції Партії регіонів і член Партії регіонів.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!