Пінчук іде в Росію

Вівторок, 13 лютого 2007, 12:41

Корпорація "Інтерпайп" у цей час проводить активні переговори про партнерство з фінансовою компанією в Росії, повідомив голова консультативної ради при акціонерах корпорації Ігор Ярославцев.

Група також починає партнерство 50/50 з добре відомим американським підприємством по створенню лідируючої в СНД компанії офшорного програмування, повідомив він на інвестиційній конференції в Києві в понеділок, організованою компанією "Ренесанс Капітал Україна".

Ярославцев не став уточнювати імена партнерів і деталі планованих угод, пославшись на конфіденційність.

Він підкреслив, що "Інтерпайп" має намір і далі шукати привабливі сектори для вкладень, переважно в нових секторах економіки (top edge).

Реклама:

За його словами, зараз у сферах інтересів корпорації - сектора нерухомості, фінансів, медіа й споживчих товарів.

У той же час активи в надлишковій по потужностям українській енергетиці, на думку голови консультативної ради, не настільки цікаві, тому група вийшла з них і не планує брати участь у майбутній їх приватизації.

Говорячи про активи корпорації в банківському секторі, Ярославцев уточнив, що зараз "Інтерпайп" контролює три банки: шостий за обсягом активів "Укрсоцбанк", другий серед роздрібних банків "Дельта" і великий регіональний "Кредит-Дніпро".

Він нагадав, що в стадії одержання дозволу контрольних органів перебуває угода із продажу за 1,4 млрд. дол. "Укрсоцбанку" італійському банку Intesa.

У цілому нині під управлінням "Інтерпайпу" перебувають активи загальною вартістю понад 6 млрд. дол., відзначив він.

"Інтерпайп" - одна з найбільших приватних корпорацій України. З 1990 року здійснює діяльність у різних галузях економіки - металургійної, сировинний, машинобудівної. Є четвертою за рівнем потужностей трубною компанією світу, третім у світі виробником і постачальником залізничних коліс. На світовому ринку безшовних труб частка корпорації становить 4,1%, залізничних коліс - 10%.

Власником корпорації "Інтерпайп" є український бізнесмен Віктор Пинчук.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!