Білорусь краде російську нафту - голова "Транснєфті"

Вівторок, 9 січня 2007, 10:38

З 6 січня Білорусь незаконно відібрала з трубопроводу "Дружба" більш 79 тис. тон нафти, що призначалися для споживачів у Західній Європі.

Про це повідомив у понеділок президент російської компанії "Транснєфть" Сємьон Вайншток.

"Білоруська сторона 6 січня в односторонньому порядку, нікого ні про що не попереджуючи, почала незаконний відбір нафти з трубопроводу "Дружба", призначеної винятково для транспортування російської нафти споживачам у Західній Європі", - сказав він.

За його даними, "тільки за останню добу, незважаючи на вжиті "Транснєфтью" заходи, з нафтопроводу було незаконно відібрано 900 тон нафти. Усього ж з 6 січня було незаконно відібрано 79 тис. тон.

Реклама:

"Білоруська сторона повинна повернутися в режим дотримання міжнародних норм і правил, що виключає застосування дискримінаційних мір у відношенні транзитних поставок", - підкреслив Вайншток.

"Транзит є священною коровою. Сьогодні ж Білорусь перешкоджає нормальному функціонуванню трубопроводу на її території, заважаючи нормальному забезпеченню транзитних поставок", - обурився голова "Транснєфті".

"Транснєфтью" у даний час вживаються всі можливі заходи з метою збільшення експорту нафти по інших напрямках для споживачів у Західній Європі", - підкреслив Вайншток.

Зокрема, за його словами, уже зараз потужності Приморського напрямку доведені до рівня 76 млн. 500 тис. тонн у рік.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!