Азаров полегшить відшкодування ПДВ. Але тільки підприємствам олігархів

Вівторок, 30 січня 2007, 16:54

Міністерство фінансів розробило проект постанови, спрямованої на поліпшення відшкодування податку на додану вартість, передбачивши прискорене відшкодування ПДВ.

Відповідно до проекту, уряд повинен буде затвердити розроблений Мінфіном разом із ДПАУ перелік платників, на яких поширюється дія цієї постанови.

Передбачений термін дії самої постанови - до набуття чинності податковим кодексом.

Прискорений порядок відшкодування податку на додану вартість (трохи більше місяця замість трьох) пропонується поширити на великих традиційних експортерів.

Реклама:

Зокрема, обсяг експорту повинен становити не менш 60% від загального обсягу операцій по поставках товару за попередній календарний рік.

Обсяги зовнішньоекономічної діяльності повинні бути не менш 100 млн. грн. на рік.

Платник податків протягом останніх двох років не повинен мати рішень контролюючих органів про додаткові нарахування або зменшення заявлених до відшкодування сум ПДВ, а також фінансових санкцій у зв'язку з порушенням валютного законодавства.

За деякими даними, документ буде винесено на розгляд урядового комітету з питань економічної політики вже на наступному тижні.

Нагадаємо, за даними Мінекономіки, торік ДПАУ відшкодувала експортерам ПДВ на суму 15 млрд. грн. (або 94,8% плану на рік).

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!