Експортний рейтинг України покращено

Понеділок, 29 січня 2007, 10:48

Організація економічного співробітництва й розвитку (ОЕСР) перевела Україну й Македонію із шостої у п'яту групу експортних кредитних ризиків по класифікації цієї організації, у якій перебувають такі країни, як Азербайджан, Іран, Туреччина, В'єтнам, Уругвай і Папуа Нова Гвінея. Таке рішення прийняла група експертів наприкінці минулого тижня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У п'яту групу також входять Домініканська Республіка, Гватемала, Йорданія, Шрі-Ланка, Філіппіни, Мальдівські й Антильські острова, Сент-Вінсент і Гренадіни.

Україна перебувала в шостій групі п'ять років.

Усього в класифікації сім груп. У шостій групі залишаються, наприклад, такі країни як Венесуела і Ємен, Сенегал і Пакистан, Албанія й Вірменія, у цю групу ОЕСР перевела наприкінці січня із сьомої групи Грузію.

Реклама:

Крім того експерти організації вирішили перевести із четвертої групи в третю Росію, Румунію й Болгарію, а Словенію з першої - у вищу, нульову.

ОЕСР також погіршило оцінку експортних кредитних ризиків Угорщини й Латвії, перевівши їх із другої групи в третю.

Із сусідів України в гіршій сьомій групі перебувають Білорусія й Молдавія, а найкраща оцінка в Словаччини - вона в першій групі, тоді як Польща - у другий.

Як повідомив Кабінет міністрів з посиланням на експертів, у випадку збереження високих темпів економічного розвитку, а також за умови вступу України у Всесвітню торговельну організацію влітку 2007 року, країна має шанси перейти в четверту групу кредитних ризиків уже в січні 2009 року.

ОЕСР - одна із провідних міжурядових міжнародних економічних організацій, що включає 30 найбільш розвинених країн миру, у тому числі США, Великобританію, Японію, Південну Корею, Францію.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!