Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Україна почала освоювати родовища нафти в Єгипті

Понеділок, 29 січня 2007, 12:23

Фахівці компанії НАК "Нафтогаз України" почали роботи з освоєння родовищ нафти в Єгипті. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович після зустрічі із прем'єр-міністром Єгипту Ахметом Назіфом, повідомляй ukroil.com.ua.

"Уже зараз представники "Нафтогаз України" почали розвідувальні роботи на території блоку, одержаного за результатами проведеного в Єгипті тендера", - сказав він.

Янукович також відзначив, що Україна має "більші перспективи" у співробітництві з Єгиптом, особливо в розвитку транспортного коридору, що проходить через Ізраїль, Сирію, Палестину, Туреччину в Європейський Союз.

У грудні 2006 р. Україна виграла тендер на пошук і розробку родовищ вуглеводнів на східній території Алам Ель Шавіш у Західній пустелі Єгипту. Відповідна угода про концесії підписали міністр нафти Єгипту Самех Фахми, голова Єгипетської генеральної нафтової корпорації (ЕГНК) Абд Ель Алим Тага й голова правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Шелудченко.

Реклама:

Загальна площа блоку Алам Ель Шавіш Іст становить понад 900 кв. км. Термін дії концесійної угоди - 27 років, з них першочерговий період розвідки - 3 роки. Розрахунковий період окупності проекту - 5,5 років.

Відповідно до угоди, протягом 3-літнього строку розвідки НАК "Нафтогаз України" виступить підрядником на роботи з пошуку й розвідки родовищ нафти на території блоку Алам Ель Шавіш Іст. Інвестиції НАК "Нафтогаз України" у пошук запасів вуглеводнів на території блоку складуть не менше 20,2 млн доларів.

Добувні ресурси нафти блоку Алам Ель Шавіш Іст, за оцінкою ДП "Науканафтогаз", підтвердженої висновком Державної комісії України по запасах, становлять не менш 73,5 млн т (категорія З-3), що еквівалентно 90% ресурсної бази сухопутної частини України.

Раніше, Янукович заявив, що перший мільйон тонн нафти в Єгипті Україна добуде вже в 2010 р.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!