Янукович доручив міліції вибивати гроші за газ

Середа, 24 січня 2007, 12:01

Прем`єр-міністр Віктор Янукович стурбований низьким рівнем оплати за газ у великих промислових регіонах.

Про це Янукович заявив 24 січня на засіданні уряду.

"Що стосується оплати за газ, і це перш за все у великих промислових регіонах, – ситуація складна", - сказав Янукович.

Прем`єр-міністр доручив паливно-енергетичному блоку уряду розглянути питання оплати за споживання газу і представити в уряд відповідну пропозицію до кінця тижня.

Реклама:

"Я знаю, є об`єктивні причини низької оплати, але є й суб`єктивні причини, тобто люди, відповідальні за цю роботу, не займаються цим", - додав він.

Глава уряду зазначив, що оплата за споживання газу пов`язана з теплозабезпеченням.

"До речі, оплата за житлово-комунальні послуги набагато краща. Люди платять, а чиновники шукають можливість як ці кошти притримати. У чому справа?", - поцікавився Янукович.

Прем`єр-міністр попросив підключитися правоохоронні органи, а також міністра внутрішніх справ Василя Цушка, віце-прем`єрів Володимира Рибака і Володимира Радченка до розгляду питання про рівень оплати за споживання газу.

"Тут без корупції не обійшлося, тому що деякі житлово-комунальні господарства взято в оренду – на яких умовах? Потрібно подивитися на ці питання", - сказав він.

16 січня прес-служба ДК "Газ України" повідомила, що за першу половину січня 2007 року борг підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) становив 316 млн. грн.

Рівень розрахунків за спожитий в 2007 році природний газ - 11%. За аналогічний період 2006 року рівень розрахунків був 13%.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!