Американців пустять на український шельф не раніше 17 квітня

Середа, 24 січня 2007, 13:15

Робота над проектом угоди про розділ продукції (УРП) по Прикерченскому нафтогазоносній ділянці з Vanco International Limited (США) наближається до завершення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У цей час у документ вносяться остаточні виправлення, що враховують додаткові зауваження й пропозиції членів міжвідомчої комісії по організації по організації висновку й виконання УРП. Як підкреслюється в прес-релізі Мінохорони природи, установлений для розробки, узгодження й остаточного підписання нової редакції документа строк - до 17 квітня в 2007 року - буде дотриманий.

Крім того, прес-служба міністрества повідомляє, що на останніх засіданнях комісії, 12 і 16 січня, розглядалися дороблені пункти проекту угоди, підготовленого українською стороною. "Фактично погоджені всі позиції, у цей час відшліфовується кілька зауважень, що стосується фінансово-економічної групи питань", - говориться в прес-релізі.

Прес-служба підкреслює, що дороблений варіант документа буде розглянутий на наступному засіданні міжвідомчої комісії під головуванням віце-прем'єра Андрія Клюева.

Реклама:

"Є всі передумови, що він буде схвалений", - відзначається в прес-релізі.

При цьому прес-служба повідомляє, що у випадку остаточного схвалення проекту угоди комісія повинна оформити документ в одноденний строк і подати його в Міністерство економіки України для реєстрації й наступного узгодження з уповноваженими представниками компанії Vanco.

Як повідомлялося, міжвідомча комісія по організації висновку й виконання УРП 12 січня не змогла затвердити нову редакцію проекту УРП і направила його на доробку. Vanco International (дочірня структура Vanco Energy Company), у квітні 2006 року перемогла в оголошеному урядом України конкурсі на право висновку угоди про розділ продукції, видобуток якого буде здійснюватися на Прикерченській нафтогазоносній ділянці.

Американська компанія в липні 2006 року направила міжвідомчої комісії свій первісний проект УРП, що згодом кілька разів редагувався. Уряд України не влаштував запропонований Vanco проект, і в жовтні 2006 року Кабмін доручив комісії в тримісячний строк підготувати свій варіант угоди.

Загальна площа Прикерченської нафтогазоносної ділянки – 13 тис. кв. км, глибина моря в його межах - 70-2000 м. Щільність ресурсів вуглеводнів (Д+З2+З3), за попередніми оцінками, становить 30 тис. тонн умовного палива на 1 кв. км. Буравлення на території ділянки не проводилося.

Vanco Energy спеціалізується на геологічних і геофізичних дослідженнях перспективних ділянок морських шельфів, глибоководному буравленні, видобутку нафти й газу. Компанія є власником родовищ нафти й газу поблизу Африки й в інших регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!