Путінські "цербери" знайшли грузинське вино в потязі Київ-Москва

Понеділок, 22 січня 2007, 18:46

"Мукузані", "Хванчкара", "Кіндзмараулі" потрапляють у Росію через Україну.

Факт провозу через територію Росії заборонених вин грузинського виробництва виявила Брянська транспортна прокуратура. Грузинські вина вільно продавалися у вагоні-ресторані пасажирського потягу.

Як розповів у понеділок помічник транспортного прокурора Андрєй Тєрєбунов, факт незаконного провозу було виявлено при перевірці виконання законодавства, що регулює оборот спирту, спиртовмісної та алкогольної продукції у вагонах-ресторанах потягів, що зупиняються на станції "Брянск-Орловскій", передає akcyz.com.ua.

Заборонені до реалізації на території Росії провина грузинського виробництва були виявлені у вагоні-ресторані потягу №42 сполучення "Київ-Москва". У відкритому продажі тут були пляшки "Мукузані", "Хванчкара", "Кіндзмараулі", а також мінеральна вода "Боржомі". Крім іншого, санітарно-епідеміологічні висновки на дану продукцію були відсутні.

Реклама:

Представник транспортної прокуратури також особливо відзначив той факт, що дані порушення були виявлені після проходження потягом митного контролю.

"Даний факт свідчить про те, що посадовими особами Володарського митної дільниці Брянської митниці не були дотримані вимоги законодавства про заборону до ввозу в РФ забороненої продукції", - помітили в прокуратурі. На їхню думку, перевірки вагонів-ресторанів взагалі проводяться формально, хоча торгівля вищевказаною продукцією здійснюється абсолютно відкрито.

За даним фактом брянським транспортним прокурором порушено справу про адміністративне правопорушення. У Брянську митницю внесене подання про усунення зазначених порушень та притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

"Дане питання стоїть в Брянській транспортній прокуратурі на особливому контролі, аналогічні перевірки заплановані і будуть проводитися і надалі", - завірив помічник прокурора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!