В Україні зникнуть "легкі" і "суперлегкі" цигарки

П'ятниця, 19 січня 2007, 13:40

У зв'язку з забороною в Україні використання на пачці цигарок слів "легкі", "суперлегкі" та ін. зміняться зовнішній вигляд пачок і назви варіантів марок цигарок.

Смакові характеристики тютюнових виробів залишаться незмінними. Про це повідомила менеджер з корпоративних комунікацій ЗАТ "Філіп Моріс Україна" Алла Ігнатенко.

За її словами, споживачі зможуть розрізняти варіанти марок цигарок за назвами, наприклад, "Класичні", "Сучасні", Fine Selection і т.д.

"У країнах ЄС для диференціації варіантів марок цигарок наша компанія використовує аналогічний підхід. Ми вважаємо, що курці повинні одержувати повну інформацію про тютюнові вироби, які вони споживають, а також про їхній вплив на здоров'я, і пам'ятати, що безпечних цигарок не існує, а цигарки зі зниженим змістом смоли і нікотину не є менш шкідливими для здоров'я, і споживання таких цигарок не допоможе позбутися від цієї шкідливої звички", - зазначила Ігнатенко.

Реклама:

Нагадаємо, відповідно до нещодавно прийнятого закону з 1 січня 2007 року забороняється виробництво та імпорт тютюнових виробів з використанням на їхніх упаковках термінів, у тому числі "з низьким змістом смол", "легкі" і т.д., що можуть вводити курців в оману щодо шкоди паління для здоров'я, створювати неправильне враження про те, що даний тютюновий виріб є менш шкідливим для здоров'я, ніж інші.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!