МВФ нахвалює януковичів

Середа, 17 січня 2007, 11:11 -

Директори Міжнародного економічного фонду позитивно оцінили економічні досягнення 2006 року, тенденція до яких закріпилася у другому півріччі, та проголошені новим урядом принципи переходу до інноваційно-інвестиційної моделі розвитку економіки.

Про це у середу заявив виконавчий директор МВФ від групи країн на чолі з Голландією та Україною, передає прес-служба Мінфіну.

Він поінформував уряд України про обговорення радою директорів Фонду щорічних консультацій 2006 року між Україною та МВФ.

Відзначено, що дискусія мала, можливо, найбільш позитивний тон за всю історію відносин між Україною та МВФ.

Реклама:

Всі без винятку директори висловилися на підтримку проголошеної Урядом середньострокової бюджетно-податкової стратегії, яка, на їх думку, передбачає зниження податкового навантаження, підтримки низького рівня державного боргу, збільшення долі інвестиційних витрат, відновлення позитивного сальдо зовнішньоторгівельного балансу, стримування інфляції.

Водночас МВФ підкреслює, що Україні потрібен більш динамічний прогрес у здійсненні структурних реформ а також те, що далеко не всі можливості переорієнтації з бюджетної моделі "проїдання" на модель інвестиційного розвитку було використано при затвердженні Державного бюджету на 2007 рік.

Як зауважували учасники дискусії, перспективи довготермінового економічного зростання в Україні залежатимуть від дієвості програм енергоефективності, диверсифікації експорту, поліпшення інвестиційного клімату, а також від гнучкості реагування урядових структур на ризики, що виникають.

"Таким чином, думка учасників дискусії фактично співпадає з планами чинного уряду щодо напрямів й моделі соціально-економічного розвитку України", - резюмує прес-служба Мінфіну.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: