Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Держспоживнагляд забракував близько 5 млн. літрів нафтопродуктів

Вівторок, 16 січня 2007, 13:43

Держспоживнагляд протягом 2006 року перевірив 37,2 млн. літрів нафтопродуктів, з яких забраковано й знято з реалізації 4,67 млн. літрів - 12,5% від загальної кількості.

Про це повідомила прес-служба Держспоживнагляду.

Зокрема, за інформацією прес-служби, із забороненої до продажу кількості нафтопродуктів не мали необхідної інформації про товар 40,4%; реалізовувалися без документів, що засвідчують якість і безпеку 34,5%; не відповідали вимогам нормативних документів 25,1%.

Недоліки виявлені в 1 тис. 268 (71,6%) з 1 тис. 771 перевірених АЗС.

Реклама:

Зокрема, у багатьох з перевірених АЗС встановлено порушення правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, основними з яких є відпуск замовленої дози нафтопродуктів не повною мірою.

Крім того, встановлена неукомплектованість у повному обсязі зразковими мірниками, відсутність документів про якість і безпеку, а також передбаченої правилами інформації щодо виробника нафтопродуктів, дати виготовлення, сертифікації нафтопродуктів тощо.

За виявлені порушення при реалізації нафтопродуктів до адміністративної відповідальності притягнуто 1 тис. 230 правопорушників. Сума накладених адмінштрафів становить 195,4 тис. гривень.

До 247 суб'єктів ведення господарства застосовано адміністративно-господарські санкції в розмірі 1,95 млн. гривень.

Видано приписання про припинення реалізації нафтопродуктів у 505 випадках, тимчасово припинялася діяльність 54 АЗС.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!