Український експорт: вікно відкривається?

РБК заплатить "Вєдомостям" за крадіжку

П'ятниця, 12 січня 2007, 17:24

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд Москви виніс "визначення про виправлення арифметичної помилки" у справі про незаконне використання статей газети "Вєдомості" інформаційним агентством РБК, збільшивши обсяг компенсації на користь газети в 10 разів.

Як пишуть "Вєдомості", у своєму визначенні суд вніс корективи: "Замість фрази "Стягнути з ВАТ "РБК Інформаційні системи" на користь ЗАТ "Бізнес Ньюс Медіа" компенсацію обсягом 275 500 руб. Стягнути з ВАТ "РБК Інформаційні системи" на користь ТОВ "Балтік Бізнес Медіа" компенсацію обсягом 24 500 руб. ", читати: "Стягнути з ВАТ "РБК Інформаційні системи" на користь ЗАТ "Бізнес Ньюс Медіа" компенсацію обсягом 2 575 000 руб. Стягнути з ВАТ "РБК Інформаційні системи" на користь ТОВ "Балтік Бізнес Медіа" компенсацію обсягом 245 000 руб.".

Таким чином, сума компенсації за "незаконне використання матеріалів" газети "Вєдомостей" склала 2 млн. 820 тис. руб.

Рішення суду набуло чинності 25 грудня 2006 р. У рамках виконавчого виробництва РБК буде запропоновано добровільно виплатити суму компенсації й частину витрат по оплаті державного збору на користь газети.

Реклама:

Нагадаємо, предметом позову стало "присвоєння РБК авторства більш ніж 100 статей з архіву "Вєдомостей", які є інтелектуальною власністю газети, невід'ємною частиною бренда "Вєдомості" на ринку російських ділових ЗМІ".

У грудні суд задовольнив скаргу "Вєдомостей" і визнав факт незаконного використання компанією ВАТ "РБК Інформаційні системи" публікацій газети.

Таким чином, було скасовано рішення першої інстанції про відмову "Вєдомостям" у позові проти РБК, винесене на основі ствердження про те, що статті журналістів газети не є об'єктом авторського права.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!