Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Рада знову знизила кворум зборів акціонерів до 50%

Середа, 10 січня 2007, 12:39

ВР знизила до 50% кворум при повторному проведенні зборів акціонерів. Перші збори будуть легітимним при наявності 60% акціонерів.

"За" закон "Про внесення змін у Закон України "Про господарчі товариства" (про зниження планки кворуму проведення загальних зборів господарчого товариства)" проголосували 237 з 443 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Закон вносить зміни і доповнення до ст.41 і ст.60 Закону "Про господарчі товариства". Змінами передбачено, що:

- якщо скликані у встановленому порядку загальні збори не відбулися через неучасть у ньому необхідної кількості акціонерів, перше наступні за ними загальні збори визнаються правомірними за участі в ньому акціонерів, що мають відповідно до статуту суспільства понад 50% голосів;

Реклама:

- якщо скликані у встановленому порядку збори учасників не відбулися через неучасть у ньому необхідної кількості учасників, перше наступні за ним збори учасників вважається правомірними, якщо на ньому присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності понад 50% голосів.

Довідка.

19 жовтня 2006 року Верховна Рада вже приймала даний закон у редакції, відповідно до якої збори акціонерів вважаються правомірними, якщо на них присутні акціонери, що володіють сукупно більш 50% голосів (зараз - більш 60% голосів).

Третього листопада президент Віктор Ющенко за допомогою ветування повернув закон до парламенту, оскільки вважав, що зниження кворуму зборів акціонерів до 50% призведе до порушень інтересів миніритарних учасників господарчих товариств і спровокує переділ власності, нові корпоративні конфлікти, численні зловживання в цій сфері, дестабілізацію українського фондового ринку.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!