Туркменська опозиція: ми не говорили в Києві про газ

Понеділок, 25 грудня 2006, 17:55

Лідери опозиційного Союзу демократичних сил Туркменістану заявляють, що в ході перебування в Україні "ніяких переговорів з економічних питань" не проводиться.

Про це вони заявили на прес-конференції в Києві в понеділок.

Відповідаючи на запитання про те, чи спілкувалися лідери опозиційних сил Туркменістану в ході своїх переговорів в Україні про можливості перегляду угод по поставках туркменського газу в обмін на підтримку з української сторони, лідер суспільно-політичного руху "Ватан", екс-віце-прем'єр, екс-голова Центробанку Туркменістану Худайберди Оразов підкреслив, що на даному етапі в ході їхнього перебування в Україні "ніяких переговорів по економічних питаннях" не проводиться.

Опозиціонери також заявляють, що угоди по поставках туркменського газу не будуть переглянуті.

Реклама:

Крім того, Оразов підкреслив, що питаннями, які стосуються економічного співробітництва двох країн, повинні займатися відповідні економічні структури.

У свою чергу, голова Республіканської партії Туркменістану, екс-посол Туркменістану в Туреччині Нурмухаммед Ханамов підкреслив, що ніяких змін у раніше укладених контрактах по поставках газу не буде.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що представники опозиційних політичних сил Туркменістану просять українських політиків і представників громадськості допомогти їм прийти до влади в країні після смерті президента Сапармурата Ніязова в обмін на впорядкування поставок газу в Україну.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!